Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Haris - Hankens forskningsdatabas

Guide till Haris - Hankens forskningsdatabas

Hur registrerar du din profil x

Logga in i Haris och klicka på Redigera profil på din översiktssida. Här redigerar du din profil och berättar mera om dig själv och din forskning.

     

Basinformation om dig och din associering med Hanken dras från HR-databasen varje natt och kan inte redigeras i Haris. Om du hittar fel i dessa uppgifter ska du rapportera dem till personalarenden@hanken.fi.

 

Du kan berika informationen om dig själv genom att använda fälten och funktionerna enligt följande:

  • Använd Lägg till fil för att lägga till ett foto och ett cv.

                

 

  • Använd Lägg till länk för att lägga till länkar till dina profiler i andra tjänster såsom ResearchGate, LinkedIn, Twitter eller Mendeley. Om du väljer Personal som Typ i rullgardinsmenyn kan du också lägga till länk till t.ex. din profil i Google Scholar eller till en personlig webbsida. Dessa länkar visas i din profil i portalen, under ditt foto. 
     
  • Lägg till profilbeskrivning leder till en skärm där du kan använda rullgardinsmenyn för att lägga till meritförteckning, information om forskning och undervisning och forskningsområden. Du kan fylla i varje tom låda med text på både engelska och svenska.

                  

 

  • Informationen i det förifyllda fältet Utbildningsinformation dras från Personec och kan inte ändras, men ytterligare information kan läggas till genom att välja Information on examen och Information om utbildning i rullgardinsmenyn Lägg till profilbeskrivning. Du kan också fylla i rutorna genom att klicka på Lägg till utbildning / akademisk kvalifikation.

 

  • Du kan lägga till dina externa positioner genom att klicka på Lägg till extern position.

 

  • Lägg till  nyckelord leder till ett klassificeringsschema som fastställts av ministeriet. När du har valt ett fast nyckelord (på Hanken används oftast 511 Nationalekonomi och 512 Företagsekonomi) öppnas tomma fält för fritt valda nyckelord.

                 

 

  • Kom ihåg att klicka på Spara i slutet av sidan.

Du kan omedelbart granska ändringarna på din personliga sida i Haris publika portal genom att klicka på Min profil i portalen bredvid ditt foto.