Hankens skrivguide är för dig som skriver vetenskapliga texter på Hanken, och för dig som handleder avhandlingsskribenter. Följ länken nedan:
Språkvård, språkråd
Klarspråk
Att skriva webbtexter
Bekanta dig med Hankens snabbguide om språkliga fallgropar att vara uppmärksam på när du skriver texter på svenska och engelska vid Hanken. Språkfrågorna presenteras genom lättlästa inforutor med exempel. Resursen innehåller också två test. Du kan börja med att läsa inforutorna eller genast ta del av testen.
Använd länken nedan för att börja:
Nyttiga länkar för dig som vill lära dig svenska som främmande språk:
Lyssna på talspråk
Hur låter svenskan i olika delar av Finland och Sverige - förr och nu?
Böcker om muntlig kommunikation finns både bland kursböckerna och i bokgrottan i hylla 82 i biblioteket. Sök i Hanna på t.ex. muntlig framställning eller retorik. Dessa böcker finns som e-böcker i Biblio. Du lånar böcker i Biblio med lånekortets nummer och PIN-kod.
Guider för vetenskapligt skrivande på svenska
Referensguider
Övriga referensguider på svenska
I Biblio finns e-böcker och ljudböcker på svenska, både skönlitteratur och faktaböcker. Läs på din platta eller lyssna i telefonen. För att låna behöver du Hankens bibliotekskort och en pinkod.
I biblioteket finns det gott om böcker som ger tips och råd om att skriva. I bokgrottan hittar du skivguider på svenska i hylla 82. Sök i Hanna på t.ex. vetenskapligt skrivande eller skrivhandböcker. Här får du några tips på e-böcker:
Plattformer med tidningar och tidskrifter frǻn alla världens hörn.
Press och media i Sverige
Språkalliansen erbjuder svenskspråkiga högskolestudenter vid Aalto, Arcada, Hanken, Helsingfors universitet, Konstuniversitetet och Soc&kom språkstudier utgående från sitt modersmål samt annat stöd i form av kurser och språkstöd. Kurserna är öppna och kostnadsfria för alla svenskspråkiga studenter vid högskolorna.